Genel Bilgi
Temel İlk Yardım Eğitimi, ani hastalık, yaralanma, kaza, zehirlenme, boğulma, afet gibi durumlarda profesyonel sağlık yardımı ulaşana kadar; ilaçsız, tıbbi cihaz kullanmadan, mevcut olanaklarla hayat kurtarıcı müdahalelerde bulunabilecek bilinçli bireyler yetiştirmeyi amaçlar.
Eğitim süresi 2 gün / 16 saat olup; teorik ve uygulamalı bölümleri içerir. Eğitimler Sağlık Bakanlığı onaylı eğitim merkezimizde veya talep halinde iş yerlerinde düzenlenebilir.
İlk yardım teknikleri hayati bir öneme sahiptir. Özellikle toplum sağlığı açısından kesinlikle öğrenilmesi gereken bir konudur. Günlük hayatta hemen hemen herkes kaza veya beklenmedik ani sağlık problemleri ile karşı karşıya kalabiliyor. Bu sebeple de yapılması gereken ilk müdahale büyük önem taşıyor. Peki, ilk yardım nedir? İlk yardım teknikleri eğitimi nasıl alınır?
İlk Yardım eğitimi bir kişiye acil durumlarda müdahale ederek hayatını kurtarma ya da acil durumların etkilerini en aza indirme uygulamasıdır. Yani yaralanma ya da benzeri durumlarda yapılan ilk müdahaledir. Bunun için kurs seçimi kapsamında, İlkyardım Eğitimi nasıl seçilir konusu çok önemlidir. İyi bir kurstan alınacak Temel İlkyardım Eğitimi ile doğru uygulama yapabilirsiniz.
İlk yardım belgesi kapsamında, genel ilk yardım bilgileri, temel yaşam desteği, hava yolu tıkanıklığında ilk yardım, kanamalarda ilk yardım, yaralanmalarda ilk yardım gibi hayati önem taşıyan konular ele alınır. Bu eğitim, sadece iş yerlerinde değil, aynı zamanda günlük hayatta da karşılaşılabilecek acil durumlarda doğru müdahale yapabilmek için gereklidir. Temel ilk yardım sertifikası alarak, hem kendi sağlığınızı hem de çevrenizdeki insanların sağlığını koruma altına alabilirsiniz. Bu nedenle, ilk yardım sertifikası almak, herkes için önemli ve gerekli bir adımdır.
Sertifikasyon
Eğitim sonunda yapılacak yazılı ve uygulamalı sınavlarda başarılı olan katılımcılara:
- Sağlık Bakanlığı onaylı İlk Yardımcı Sertifikası
- İlk Yardımcı Kimlik Kartı verilir.
Sertifikaların geçerlilik süresi 3 yıldır. Bu sürenin sonunda güncelleme eğitimi ile yeniden 3 yıllık geçerlilik sağlanabilir.
Katılımcılara iki sınav hakkı tanınmaktadır. Sertifika sadece ruhsatlı eğitim merkezleri tarafından verilebilir.
Sağlık Bakanlığından yetkili Proteknik ilkyardım eğitim merkezimizde 16 saatlik “Temel İlk Yardım Kursu”na katılarak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açılan uygulamalı ilkyardım sınavlarına girip başarılı olarak “İlk Yardım Sertifikası” sahibi olabilirsiniz.
Proteknik İlk Yardım Eğitim Merkezi olarak, ücretsiz danışmanlık hizmetinin yanında İlkyardım Eğitimi ve Güncelleme eğitimi vermekteyiz. Fiyat noktasında İlkyardım Eğitimi ve fiyatları dönem dönem değişmektedir. Bunun için fiyat konusunda net bilgi almak için, sitemizde yer alan iletişim numarasından bizlere ulaşabilirsiniz.
Genel itibari ile ilkyardım sertifikası nasıl alınır sorusuna cevap vermek katılımcıların ciddi bir yol katetmeye yardımcı olacaktır. İlkyardım sertifikası programları günümüzde farklı kurslar tarafından verilmektedir. Ancak doğru sertifikasyon programı katılımcısı olmanız, her alanda geçerli ilkyardım belgesi elde etmenize yardımcı olacaktır. Ortalama olarak izlemeniz gereken aşamalar şu şekildedir:
1. Aşama: İlkyardım Kursu Kaydı
|
Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış kurslara kayıt olarak, eğitim almaya hazır olmalısınız. Kayıtlar belirli dönemlerde açıldığından Proteknik İlkyardım Merkezi olarak yapacağımız duyuruları takip edebilirsiniz.
|
2. Aşama: İlkyardım Eğitimlerine Katılma
|
Kurs kaydı oluşturulduktan sonra sertifikasyon programı kapsamında eğitimlere katılmalısınız. Eğitimler sağlık ile alakalı olduğundan firmamız tarafından yüz yüze İstanbul ilinde gerçekleşmektedir.
|
3. Aşama: Sınavlardan Başarılı Olma
|
İlkyardım sertifikası nasıl alınır kapsamında sınavlar önem arz etmektedir. Sınavlar test (yazılı) ve uygulamalı olarak gerçekleşir. Sertifikasyon için sınavları başarılı olarak geçmelisiniz. Başarı puanı her iki sınav için 100 üzerinden 85 ve üzeridir.
|
4. Aşama: İlkyardım Kimliği Alma
|
İlkyardım kursu sonunda sınavdan başarılı olursanız, sertifika ve kimlik almaya hak kazanırsınız. Üç yıl geçerli olan bu kimliği çıkararak olası durumlarda müdahale etme hakkı kazanabilirsiniz.
|
Kadromuz
Eğitimlerimiz, Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş, “İlk Yardım Eğitmeni Sertifikası”na sahip, tecrübeli sağlık profesyonelleri tarafından verilmektedir. Eğitmenlerimiz, hem teorik bilgileri hem de uygulamaları etkili şekilde aktarabilen, pedagojik yeterliliğe sahip uzman kişilerdir.
Yasal Dayanak
Temel İlk Yardım Eğitimi, aşağıdaki yasal düzenlemelere uygun olarak yürütülmektedir:
- İlk Yardım Yönetmeliği (22.05.2002 / 24762)
- İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu (6331 sayılı)
- İl Sağlık Müdürlüklerinin belirlediği ücret ve içerik standartları
- Sağlık Bakanlığı Onaylı Eğitim Programı
TCK Madde 98
- (1) Yaşı, hastalığı veya yaralanması dolayısıyla ya da başka herhangi bir nedenle kendini idare edemeyecek durumda olan kimseye hal ve koşulların elverdiği ölçüde yardım etmeyen ya da durumu derhal ilgili makamlara bildirmeyen kişi, bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.
- (2) Yardım veya bildirim yükümlülüğünün yerine getirilmemesi dolayısıyla kişinin ölmesi durumunda, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
-
Eğitimin İçeriği
- Genel ilk yardım bilgileri
- Olay yeri ve hasta/yaralının değerlendirilmesi
- Temel yaşam desteği (TYD)
- Havayolu Tıkanıklığında ilk yardım (Heimlich Manevrası)
- Kanamalarda, yaralanmalarda, yanıklarda ilk yardım
- Kırık, çıkık ve burkulmalarda ilk yardım
- Bilinç bozukluklarında ilk yardım
- Zehirlenmelerde ilk yardım
- Göz, kulak, buruna kaçan yabancı cisimlerde ilk yardım
- Hayvan ısırıklarında ilk yardım
- Boğulmalarda ilk yardım
- Donma, sıcak çarpması ve güneş çarpmasında ilk yardım
- Hasta/yaralı taşıma teknikleri
İlk Yardım Sertifikası Almak İçin Gereken Evraklar
- T.C. kimlik numarası
- Ad Soyad, Telefon
- Mezuniyet durumu
- Mezun olduğu okul/fakülte
- Mesleği
- Vesikalık fotoğraf